Berlusconi 75 de ani.

Ieri acest ‘Putin’ al Italiei, a împlinit o vârstă de aur. Este un om interesant, cu o viață demnă de un serial cu multe episoade. O carte cu sute de mii de pagini, și nici pe de parte nu va fi una plictisitoare.

Nu știu cum sa încep, sau cu ce mai bine spus. Berlusconi, o familie care este cunoscută ori cărui om care are acces la TV sau internet, prim-ministrul Italiei, al 3 mandat, și nu consecutiv. Președinte al partidului Forza Italia. Politicianul care a glumit pe seama lui Obama:

“Vă aduc salutări de la ăla … bronzat … Barack Obama!”,

iar de Merkel în general și-a bătut joc:

”Vacă grasă pe care nimeni nu şi-ar dori-o în pat”

Miliardar, cu o avere estimată la peste 9 mlrd de euro, locul 118 în topul Forbes ‘Cei mai bogați oameni ai globului’. Mediamagnat, deține o rețea de televiziuni private de interes național ‘Mediaset’. Un mic puzzle din imperiul lui imens (construcții,alimentație,sport,tv,publicitate,comerț etc…). La toate astea adăugați echipa de fotbal AC MILAN. Chiar îmi place echipa ( în FIFA des jucam cu ea 🙂 ).

Omul care în copilărie vindea bilete la concert de păpuși care de fapt era gratis. Iar când era la școală și universitate scria lucrări pe bani, colegilor.

Numele lui se găsește în multe dosare alături de Mafia Italiana care se spune că și i-a asigurat un avânt în lumea banilor grei, dar dovezi concrete așa și nu sau mai găsit.

Scandaluri sexuale legate de orgiile și petrecerle lui ‘Bongo-Bongo’, cu domnișoare de diferite vârste, culoare și diferite prețuri 🙂 Nu uită să se laude despre viața lui de noapte atunci când are ocazia. Este un super macho italian la 75 de ani ai lui, recunosc tinerele păsări care au trecut prin colivia premierului.

În Italia este așa un cuvânt ‘berlusconism’ adică oamenii stau in casele construite de Berlusconi, se uita la televiziunile lui Berlusconi, fac cumpărături la supermarketurile lui Berlusconi, se relaxează în centrele construite de el, și se uită la fotbalul jucat de echipa lui Berlusconi.

Cu toate capacitățile de a face bani din orice… Italia a retrogradat în toate ratingurile. The Economist scrie în iunie un articol care se numește  : ”Omul care a futut o țară întreagă” (a se lua în seamă că este o traducere brutală) link: http://goo.gl/kMyEU

Este încă o dovadă a faptului că afaceriștii nu au loc în politică, ei doar se ajută cu politica, afacerile niciodată nu se opresc, iar poporul o să mai aștepte.

p.s. Păcat că avem și la noi destuli de ăștia.